ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στον Πειραιά βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΠ με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το «μάστερ πλαν» του Οργανισμού και τις επενδύσεις.

«Πολύ επιτυχημένη ξένη επένδυση η Cosco»

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο τμήμα του Πειραιά, γεγονός που, όπως λένε από τη ΝΔ, μπλοκάρει το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη διοίκηση του ΟΛΠ, «δεν πρέπει η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων», όμως τόνισε θα πρέπει να υπάρχει πάντα μια ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να προστατευθεί ο πολιτιστικός θησαυρός μας, και να μην αποτελεί αυτό εμπόδιο στη δρομολόγηση επενδύσεων.

Η δεύτερη πάγια θέση της ΝΔ που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης είναι πως οι κανόνες του παιχνιδιού από το κράτος δεν πρέπει να αλλάζουν εκ των υστέρων. Να υπάρχει δηλαδή ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο. Ο ίδιος δήλωσε τη στήριξή του στην επένδυση, λέγοντας πως έχει δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα δημιουργήσει κι άλλες στο μέλλον.

«Θεωρούμε την ιστορία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ως μια πολύ επιτυχημένη ξένη επένδυση η οποία έγινε στη χώρα μας, μάλιστα σε δύσκολες συγκυρίες. Αποδείξατε στην πράξη ότι δημιουργήσατε πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, και το επενδυτικό σας σχέδιο είναι επαρκώς φιλόδοξο, ώστε να προσμένουμε στη δημιουργία πολλών χιλιάδων νέων θέσεων απασχόλησης, καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης, που θα δώσουν με τη σειρά τους μια διέξοδο, στο μεγάλο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας που έχουμε στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ρεπορτάζ: Γ. Ευθυμίου
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Φ. Κουβέλης: Άγνοια Μητσοτάκη και ΝΔ για τo θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις στα λιμάνια

Μοιράσου το άρθρο: