Μετά την εκλογή της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα με ευρεία πλειοψηφία, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα ορκιστεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στις 13 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ δέχτηκε συγχαρητήρια για την διάδοχό του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. «Να προσεύχεστε να την βοηθάει ο Θεός» είπε.

Με θερμά λόγια μίλησε για την κ Σακελλαροπούλου ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Politiko» και στην επισήμανση ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που σκοπεύει να αλλάξει στον πρώτο ανασχηματισμό τονίζοντας ωστόσο πως δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδιά του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας. Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» επεσήμανε.

«Συγκροτημένη και σημαντική προσωπικότητα η κα Σακελλαροπουλου» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Κώστας Ζουράρις με ανακοίνωσή του αναφέρεται στους λόγους απουσίας του από την ψηφοφορία, τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς στήριξε την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να το πράξει,΄όχι εξαιτίας πολιτικής αντιγνωμίας΄αλλά διότι, όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης είχε εξυβρίσει την πολιτική και πνευματική σταδιοδρομία του χωρίς να έχει ανακαλέσει».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο: