ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα περίπτερα δέκα ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στους κλάδους της δόμησης και των κατασκευών που φιλοξενούνται στο πλαίσιο της έκθεσης Infacoma, στο mec Παιανίας, επισκέφθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», επισήμανε ο Νίκος Παππάς.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής είναι εδώ για να υποστηρίξει, να δώσει τη δυνατότητα στις πρωτότυπες ιδέες να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό (…) και να δείξουμε πραγματικά ότι υπάρχουν οι ιδέες, οι άνθρωποι, οι τρόποι και οι πόροι που μπορούν να κάνουν κάθε κλάδο της οικονομίας μας πολύ πιο παραγωγικό.

Ο Νίκος Παππάς συνομίλησε με τους startupers και ενημερώθηκε για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για μία νεοφυή επιχείρηση που ενθαρρύνει γυναίκες από το εξωτερικό να επενδύσουν στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον οικολογικό τουρισμό.

Οι περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις ιδρύθηκαν την περίοδο 2016-2017 είναι καινοτόμες και υπάγονται στην πρωτοβουλία «Digital Greece» του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που ξεκίνησε με την επιτυχημένη παρουσία 128 νεοφυών επιχειρήσεων, τον Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 12.

Έκτοτε, αποφασίστηκε σε κάθε μεγάλη έκθεση να λειτουργεί ένα μικρότερο περίπτερο, με τις σχετικές startups από τον κάθε κλάδο.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων αναμένονται φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία προσανατολισμένα αποκλειστικά στις startups επιχειρήσεις.

 

Ρεπορτάζ :Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο: