Η συζήτηση για το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας έχει ξεκινήσει δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στην ΕΡΤ σημειώνοντας πως θα γίνει διάλογος και θα επιδιωχθούν συναινέσεις. Για τον τρόπο εισαγωγής στα ΤΕΙ τόνισε πως δεν υπάρχει βιασύνη για την αλλαγή του. «Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να αλλάζουν όταν αλλάζει υπουργός ή κυβέρνηση», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να μεταβληθεί τουλαχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή έως και το 2018.

Για το ζήτημα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας αναμένεται να καθοριστούν τα επόμενα βήματα βάσει τον οποίων θα γίνει ο διάλογος ο οποίος θα ανοίξει με τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε, συμπληρώνοντας πως δεν αφορά μόνο το υπουργείο Παιδείας, καθώς υπάρχουν και άλλες διαστάσεις, όπως η οικονομική.

Για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επανέλαβε ότι το σύστημα έχει κορεστεί και πως υπάρχει ανάγκη γενικότερης αναβάθμισης του Λυκείου.

Όπως τόνισε για την όποια αλλαγή θα υπάρξει συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς πρέπει να υπάρχει συναίνεση και πως δεν θα αλλάξει κάτι στο υφιστάμενο σύστημα το οποίο θα ισχύσει ως έχει έως το 2018.

Ο υπουργός τόνισε πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν εγκαίρως, ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί.

Με αφορμή το περιστατικό του ξυλοδαρμού μαθητή στην Κω έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και υπενθύμισε τις προσλήψεις 1000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: