Την βεβαιότητα ότι Αμερικανοί και ΝΑΤΟ τροφοδοτούν την προκλητικότητα της Τουρκίας σε μια λογική ότι η όξυνση της αντιπαράθεσης θα διαμορφώσει καλύτερες προϋποθέσεις για να επιταχυνθεί η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον Έβρο, αλλά και στα θαλάσσια σύνορα μας.
«Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα γεγονότα», υπογράμμισε προσθέτοντας όμως ότι «οι εξελίξεις δείχνουν ότι η Τουρκία όχι μόνο απομονωμένη δεν είναι, όχι μόνο δεν κάνει κινήσεις στον αέρα, αλλά αντίθετα όλα είναι σχεδιασμένα».

Ο κ. Καραθανασόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για έναν ανταγωνισμό της αστικής τάξης των δύο χωρών ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην περιοχή. «Έτσι διαμορφώνονται προϋποθέσεις για την αμφισβήτηση των συνόρων μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». εκτίμησε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των συνεπειών λόγω της πανδημίας. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου για να στηριχθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εις βάρος των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: