Μετά τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε ως ομιλήτρια στον ΟΗΕ για το ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετείχε στη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Εκπαίδευση, σε επίπεδο υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε στις Βρυξέλλες.

Στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει η υπουργός Παιδείας προκειμένου να ενεργοποιηθούν πόροι και διαδικασίες που θα προάγουν τη συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, θα εξαλείψουν το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη σύσταση ξενόγλωσσων τμημάτων και θα ενθαρρύνουν την ανεξαρτησία των πανεπιστημίων για διεθνείς συνεργασίες σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

Η κ. Κεραμέως μίλησε για τις προκλήσεις των τεχνολογιών, της πληροφορικής και την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στις Βρυξέλλες, η υπουργός Παιδείας είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Επίτροπο Τίμπορ Νάβρασιτς, τον ορισθέντα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, και την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Κομισιόν, Θέμις Χριστοφίδου.  Επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό και το Κεστεκίδειο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών, όπου την υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου, κ. Αθηναγόρας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γ.Συριόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: