Την ανάγκη για μια οριστική λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης των ξένων στρατών από την Κύπρο τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με τον οποίο είχε δίωρη συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Έιντε: Ευκαιρία για επίλυση

Τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, στα πλαίσια μιας «ειλικρινούς συζήτησης», όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση.

«Επέμεινα», τόνισε Νίκος Κοτζιάς, «στην ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης των ξένων στρατών στη Μεγαλόνησο».

Από την πλευρά του, ο κ. Έιντε εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση αυτή στην Αθήνα και την «ουσιαστική συζήτηση» με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, καθώς και τη σχετική ενημέρωση για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής σημείωσε πως υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία να λυθεί το Κυπριακό σύντομα, καθώς η διεθνής κοινότητα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να στηρίξει την Κύπρο και να συντονίσει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό ανέφερε ότι αύριο θα έχει συνάντηση στην Κύπρο με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους και πνεύμα συνεργασίας.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: