Είναι ευκαιρία και τρόπος να συσπειρωθούμε, να ενδυναμωθούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις και να προχωρήσουμε για την επόμενη ημέρα στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκος Παπανδρέου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, κάνοντας μια αποτίμηση του Συνεδρίου του ΚΙΝ.ΑΛ που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

 

Αναφερόμενος στα του ΚΙΝ.ΑΛ ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η καρδιά του ΚΙΝ.ΑΛ είναι το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν -όπως είπε- και άλλοι, πολιτικοί φορείς, πολιτικές συνιστώσες που θέλουν να είναι στο ΚΙΝ.ΑΛ, άρα είναι ένα δημοκρατικό άνοιγμα σε άλλους είτε ατομικά, είτε κομματικά. Είμαι υπέρ της σκέψης πάμε μπροστά όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε ενωμένοι, τόνισε.

Σε ερώτηση αν χωράνε δυο Παπανδρέου στο ΚΙΝ.ΑΛ ο Νίκος Παπανδρέου απάντησε: «όλοι οι καλοί χωράνε και πιστεύω ότι θα το δούμε.» Και συμπλήρωσε ότι την δεκαετία του 60′ υπήρχαν δυο Παπανδρέου σε ένα κόμμα.

Ερωτηθείς αν έχει βαρίδια το ΚΙΝ.ΑΛ ο ίδιος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι, «δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, ελάτε στην περιοδεία μου να ακούσετε τι λέει ο κόσμος και πιστεύω ότι ο κόσμος βοηθά στο να είμαστε ενωμένοι.»

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της κυβέρνησης το τελευταίο δίμηνο όπως το να «αρπάξουν» στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία της «Γέφυρας» που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως είπε χαρακτηριστικά-, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε «ότι αυτά είναι προσχηματικά και κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, μη τυχόν και πάρουν περισσότερους από το χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ».

Ερωτηθείς για τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ θα είναι διψήφια. Αυτές οι ευρωεκλογές -πρόσθεσε- είναι οι πιο σημαντικές για την Ευρώπη τα τελευταία 40 χρόνια και αν πιστεύει κάποιος ότι έχει να δώσει, οφείλει να το πράξει. Άρα πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω με τον τρόπο που μπορώ, με το να είμαι ενωτικός και να προχωρήσουμε μπροστά και αυτό θα κριθεί, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: