Η επανεκκίνηση της οικονομίας έχει σχεδιαστεί και έχει προγραμματιστεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, και η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξει πισωγύρισμα, καθώς είμαστε ακόμα μέσα στην κρίση, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι τη Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκινά το 35% της οικονομίας και την 1η Ιουνίου θα έχει ανοίξει το 70-75% της οικονομίας, ενώ -όπως είπε- η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν άμεσα και θα αφορούν τη χωρητικότητα και τη δυναμικότητα των καταστημάτων.

Στόχος είναι να φτάσουμε το 80% της χωρητικότητας, καθώς τα καταστήματα αυτά δεν καλύπτουν το 100% της δυναμικότητας τους όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Την 1η Ιουνίου λοιπόν πρώτος στόχος είναι ο υπαίθριος χώρος, να δώσουμε όπου μπορούμε δημοτικούς χώρους για να αναπτυχθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα και μέσα στον Ιούνιο να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επανεκκίνηση της οικονομίας η οποία όμως -όπως υπογράμμισε- συναρτάται άμεσα με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που υποδεικνύουν οι ειδικοί.

Μοιράσου το άρθρο: