«Ο μεσαίος χώρος πιέζεται γιατί ασφαλώς και δεν έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από τη θέση του προοδευτικού κόσμου για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με τους βόρειους γείτονές μας στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το Ποτάμι είχε αντιφάσεις, ο Γ. Αμυράς ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επέστρεψε στην κοίτη του. Το Ποτάμι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητους βουλευτές θα λύσουν ένα πρόβλημα που κόστισε στην εξωτερική πολιτική της χώρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πολιτικές ανακατατάξεις που φέρνει.

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει «ανάγκη σύγκλισης προοδευτικών δυνάμεων, καθώς πρόκειται για συγκλίσεις που μειώνουν τις ανισότητες, φέρνουν διαφάνεια στο κράτος και εγγυώνται την πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «με το Ποτάμι προφανέστατα έχουμε διαφορές, ωστόσο στο Μακεδονικό ζήτημα έχει μια στάση ευθύνης. Από την άλλη, το ΚΙΝΑΛ ζει μια μεγάλη αντίφαση και πληρώνει τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η αναλογία ήταν 5-1 υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή η θέση άλλαξε με προσωπική απόφαση της κ. Γεννηματά».

Για τις επιθέσεις στη Βουλή ανέφερε ότι «υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος των αγανακτισμένων και αυτό έχει μια λειτουργικότητα για τη συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα, που απεχθάνεται τα λαϊκά ξεσπάσματα ιδίως όταν αυτά είναι σε θέση να συνταράξουν το πολιτικό σκηνικό».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές με κοινοτικούς Επιτρόπους και για τις συγκεκριμένες επαφές του αναφέρθηκε στο κλείσιμο της συνέντευξης: «Έχουμε συναντήσεις με τις επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου και Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπρειλ, για την πορεία των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.»

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: