«Θα γίνουν εκλογές το 2019 και θα γίνουν τον Οκτώβριο», ανέφερε στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς»της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός. «Αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας και πιστεύω ότι μετά από κάποια ψύχρα το καλοκαίρι λόγω των απελάσεων, φάνηκε από τις δηλώσεις των δύο ηγετών ότι έχουμε μπει σε καλή τροχιά», πρόσθεσε σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. «Η κυβέρνηση δεν θέλει να είναι στο όχημα κανενός, αλλά στο όχημα των συμφερόντων του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Ελλάδα παραμένει στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κι αυτό οφείλει και η πλευρά των βόρειων γειτόνων. Είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και  θα δούμε επιτέλους διαβατήρια που θα γράφουν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

Αποτελέσματα στην εξωτερική πολιτική δεν γίνονται με δηλώσεις αλλά με πράξεις, ανέφερε ο κ. Σαντορινιός επισημαίνοντας:

«Ο κ. Καμμένος έχει σταθερή άποψη ενάντια στη Συμφωνία. Εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η συμφωνία που επετεύχθη θα υλοποιηθεί, για πολύ συγκεκριμένους εθνικούς σκοπούς».

Νησιά και Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο τόνισε ότι ήδη 55.000 νησιώτες είναι στην πιλοτική εφαρμογή και 1564 επιχειρήσεις που οριστικοποίησαν την υποβολή, για το τρίτο τρίμηνο 2018, επωφελούνται κατά 40% στο κόστος μεταφοράς στα νησιά.

«Η επιδότηση καυσίμων ξεκινά πιλοτικά σε νησιά με κάτω των 5.000 κατοίκων και στα ανατολικά μας σύνορα με χρηματοδότηση στο κόστος του καυσίμου στην αντλία. Εκτιμώ ότι το κόστος δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά σε σχέση με το κόστος στην Αττική», τόνισε ο κ. Σαντορινιός.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: