ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Α.

Δεκτό κατά πλειοψηφία έκανε η Βουλή το νομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές. Οι ενστάσεις και οι διαφωνίες που εξέφρασαν από την αρχή αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το σκληρο κείμενο μεταφράστηκε τελικά σε 32 «Όχι», 6 «παρών» και μία απουσία. Συνολικά 64 βουλευτές έδωσαν αρνητική ψήφο. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Αν.Ελ., τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο οι: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος ‘Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.

Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Πρώτες δηλώσεις

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση και αυτοί που είπαμε ‘όχι’, στηρίζουμε την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την Ελλάδα ψηλά, κοινωνικά δίκαιη», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής. «Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό, δεν στηρίζουμε το Μνημόνιο», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς τι θα κάνει αν του ζητηθεί παραίτηση, είπε ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και πως οποιαδήποτε στιγμή του ζητήσει την παραίτησή του, είναι στη διάθεσή του.

«Αναμενόμενο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας.  «Θεωρώ πολύ θετικό ότι με ευρύτατη πλειοψηφία η δέσμευση που είχαμε προς την πλευρά των δανειστών υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Συνεχίζουμε», είπε ο κ. Μπαλάφας.

 «Το ελληνικό Κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα ου έπρεπε στην Ευρώπη. Η ΝΔ συμπαγής ανταποκρίθηκε σ’αυτό το καθήκον», δήλωσε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα των εκλογών απάντησε  «για ποιο λόγο;», ενώ επεσήμανε  «νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει λάβει το μήνυμα και θα πάρει τις δικιές του αποφάσεις».

Διαβάστε:
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή

Μοιράσου το άρθρο: