Θέματα παιδείας αλλά και η νέα δομή του λυκείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, παρουσίασε το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο, που εντάσσονται στο μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο».

Ειδικά για το λύκειο, η πρόταση περιλαμβάνει την επέκταση, κατά δύο έτη, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς συμπεριλαμβάνονται η α’ και β’ λυκείου, με περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στην γ’ λυκείου, σε βάθος διετίας.

Στόχος είναι έως το 2020 η υποχρεωτική εκπαίδευση, μαζί με την προσχολική, να είναι 14ετής. Αναφορικά με την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πρόταση περιλαμβάνει το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των πανελλαδικών, ωστόσο το ποσοστό που θα αναλογεί θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.

Επίσης συζητήθηκαν οι δασικές πυρκαγιές,  τα μέτρα πρόληψης και κατάσβεσης καθώς και μέτρα για την οριοθέτηση και την προστασία δασικών εκτάσεων που κάηκαν και θα κηρυχθούν αναδασωτέες.

Οι πρόσφατες πυρκαγιές επί τάπητος στο Υπουργικό – Μέτρα πρόληψης και προσταστίας 

Εξάλλου, τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου απασχόλησαν και οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί ανά την επικράτεια. Με αιχμή τις δράσεις πρόληψης, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την οριοθέτηση και την προστασία των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν σε ολόκληρη τη χώρα, η κήρυξή τους ως αναδασωτέες, με πρόληψη για οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής χρήσης.

Επίσης, αποφασίστηκε η ταχεία υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, καθώς και η φυσική ή τεχνητή αναδάσωση των εκτάσεων αυτών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Σχετική είδηση: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για ΔΕΘ και νομοθετικό έργο

.

Μοιράσου το άρθρο: