Εφαλτήριο ζυμώσεων και συζητήσεων μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων αποτελούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί σε συνδυασμό με τις εκλογικές αναμετρήσεις που αναμένονται τους επόμενους μήνες. Λυδία λίθος των νέων συμμαχιών είναι η στάση της κεντροαριστεράς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι.

Διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς προκαλούν οι εξελίξεις, στον απόηχο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι τα διλήμματα για τον διάλογο αριστεράς-κεντροαριστεράς έχουν ανοίξει, πλέον, επιτακτικά.

Για την «ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων», προκειμένου να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος κόντρα στον ακροδεξιό λόγο σε Ελλάδα και Ευρώπη, μίλησαν στο Ηράκλειο της Κρήτης οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σπύρος Δανέλλης και Γιάννης Ραγκούσης.

Πεπεισμένος ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου που θα οδηγήσει στη νέα εποχή, δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης από την Κοζάνη.

Εν μέσω των ζυμώσεων πραγματοποιείται το πρωί της Κυριακής ανοικτή συζήτηση με πρωτοβουλία πολιτών που ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς, όπου αναμένεται να παρευρεθούν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο επικεφαλής των «Μεταρρυθμιστών», Σπύρος Λυκούδης.

Την ίδια ώρα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τη Φώφη Γεννηματά να θέτει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, με φόντο τις ερχόμενες εκλογικές δοκιμασίες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο: