Βλέπουμε ότι με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση και τη συζήτηση στη Βουλή, διαλύονται κόμματα ενώ η ελληνική κυβέρνηση βγαίνει πολύ πιο δυνατή. Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνεται ένας νέος δημοκρατικός πόλος στην καρδιά του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών στον τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, η υφυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάει σε ένα debate με τον κ. Τσίπρα για να διευκρινίσει τη θέση του και τι έχει κάνει η ΝΔ μέχρι σήμερα πάνω στο θέμα, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει ήδη τα οφέλη που φέρει μια τέτοια συμφωνία, κάτι που όπως είπε γίνεται στην Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά την διαβαλκανική συνανάπτυξη. Δεν μας προβληματίζει ότι η Τουρκία δεν θέλει τη συμφωνία και εμμένει στην αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα που είχε μέχρι τώρα; Ανέφερε η κα Νοτοπούλου.

Ερωτηθείσα για το αν θα επηρεάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ελ λόγω  συμφωνία είπε ότι, είναι άλλο το διακύβευμα των συγκεκριμένων εκλογών, όπως τα θέματα καθημερινότητας και εξωστρέφειας της πόλης.  Το ερώτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι ποια Θεσσαλονίκη θέλουμε, σημείωσε.

Διατηρούμε εξαιρετική σχέση με τον κ. Μπουτάρη, συνεργαστήκαμε στενά και άριστα, είμαι απολύτως σίγουρη ότι ο κ. Μπουτάρης θα είναι μέσα σε ένα ευρύ, προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο, επεσήμανε.  Επιδιώκω να έχω τη συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και είμαι βέβαιη ότι αυτό συμβαίνει και θα συμβεί, ανέφερε. Νομίζω ότι τις εκλογές θα τις καθορίσουν η ψήφος και η συμμετοχή των πολιτών.  Και το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι να εμπλακούν οι άνθρωποι της γενιάς μου, εκτίμησε η κα Νοτοπούλου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: