Αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση Novartis.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και θα τοποθετηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, πλην του Δημήτρη Αβραμόπουλου που θα στείλει υπόμνημα από τη Ν. Υόρκη.

Όλες οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της αυριανής συζήτησης στη Βουλή  αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Διάσκεψη έχει προσδιοριστεί για τις 2 μετά το μεσημέρι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας.

Για το ζήτημα της Novartis, τα ξίφη τους διασταύρωσαν  στην τηλεόραση της  ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας  και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. 

«Ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής από την ΝΔ, η οποία αναμένεται να επιμείνει στη θέση της να στηθεί μόνο μία κάλπη.

Πάντως, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΝΔ από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακρικής επιτροπής στην υπόθεση της Novartis, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση να τοποθετήσει 10 κάλπες στην ψηφοφορία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε. Η ΝΔ έχει τα όπλα της».

«θεσμικό πραξικόπημα» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη το ενδεχόμενο να στηθούν δέκα κάλπες, κατά την αυριανή ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να προστατεύσει το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και το δικό του κύρος και να μη δεχτεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, όπως έχει διαμορφωθεί η πρόταση της πλειοψηφίας, μόνο μία κάλπη μπορεί να στηθεί και να απαντήσουν οι βουλευτές με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν δέχονται, ή όχι, την προανακριτική επιτροπή.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αποχωρήσει η ΝΔ, σε περίπτωση που στηθούν δέκα κάλπες, απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΝΔ, αλλά, προσωπικά, δεν θεωρώ ότι μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια διαδικασία».

Την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου NOVARTIS αναμένεται να ζητήσει αύριο στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στο enikos.gr η κ. Γεννηματά είπε ότι δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει ένα υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανή λάσπης. Ταυτόχρονα στρέφεται και κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να θολώσει τα νερά για τις ευθύνες της.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Novartis: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ενόψει της συζήτησης στη Βουλή

Μοιράσου το άρθρο: