Η πολιτική διελκυστίνδα για την υπόθεση Novartis μεταφέρεται σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται να διακριβώσει αν συντρέχουν λόγοι για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, στη βάση της πρότασης που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, για τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και από τους οκτώ πρώην υπουργούς, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, ‘Αδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η ψηφοφορία θα γίνει με 10 κάλπες, μια για κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η διάσκεψη των προέδρων.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή η ΝΔ θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής ανέφεραν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ επιμένει στο πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά αίτημα να στηθεί μία κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής, ενώ τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα είναι 10. Με τη στάση αυτή ο κ. Μητσοτάκης δεν επιβεβαιώνει μόνο ότι επιδιώκει τη συσκότιση του σκανδάλου, αλλά και ότι φοβάται ακόμα και την κρίση των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ στην επικείμενη ψηφοφορία, ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκαν ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος την 9η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες εξετάστηκαν από τους εισαγγελείς διαφθοράς χωρίς να έχουν προηγουμένως χαρακτηριστεί ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, όπως και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Για σκευωρία, η οποία στήθηκε από κάποιους κύκλους με συγκεκριμένους σκοπούς και θα καταρρεύσει έκανε λόγο σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ανέφερε ότι ζήτησε ο ίδιος να διερευνηθεί οτιδήποτε αφορά την προσωπική και πολιτική ζωή του.

«Μη νόμιμο» χαρακτηρίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς και να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη, ανέφερε η ΝΔ, κάνοντας λόγο, για πράξεις και οι παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και για ωμές παρεμβάσεις της κ. Θάνου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Novartis: Με 10 κάλπες η ψηφοφορία για Προκαταρκτική Εξέταση (video)

Μοιράσου το άρθρο: