Η Ελλάδα προσέρχεται στις Διερευνητικές Επαφές με αυτοπεποίθηση, ενώ «το κλίμα αδικημένου που επιχειρεί ο Ταγίπ Ερντογάν» δεν μπορεί να είναι αποδεκτό καθώς Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ξέρουν πολύ καλά την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

«Ξεκινάμε από εκεί όπου είχαμε σταματήσει το 2015»

Οι Διερευνητικές επαφές είναι άτυπες συνομιλίες με στόχο αν μπορούμε να συμφωνήσουμε για θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα. Κι αν όχι, ζητούμενο είναι ένα συνυποσχετικό  ότι θα πάμε στη Χάγη, ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, τονίζοντας:  «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι θέτουν κι άλλα θέματα, αλλά δεν υπήρξε κυβέρνηση στο παρελθόν ούτε στο μέλλον που θα τα συζητήσει, όπως είπε χθες ο Πρωθυπουργός».

Υπερβολική χαρακτήρισε την ανησυχία που καταγράφεται, όπως είπε, από ορισμένους κύκλους «που δεν θέλουν κανενός είδους διάλογο με την Τουρκία».

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πολύ πιεσμένος. ‘Εχει να αντιμετωπίσει νέα αμερικανική ηγεσία, έχει να διαχειριστεί τις βαριές κυρώσεις και έχει την Ευρώπη που σταγόνα- σταγόνα γεμίζει το ποτήρι. Η εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, με πρωτοφανή οργή από τον λαό της Τουρκίας λόγω της οικονομίας.

«Δύο φορές ο Ερντογάν συμφώνησε και δύο το πήρε πίσω για διερευνητικές. Η τρίτη είναι η  φαρμακερή και πρέπει να καθίσει στο τραπέζι», τόνισε.

Πανδημία: «Ο κόσμος έχει φτάσει σε σημείο πνιγμού»

«Είμαστε τυχεροί ως Ευρωπαίοι γιατί οι ηγέτες κατάφεραν να συμφωνήσουν σε πακέτο Ανάκαμψης που για την Ελλάδα προβλέπει μεγαλύτερο ποσοστό σε ενισχύσεις και όχι δανεικά», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας:

«Με απλή λογική έχουμε φτάσει 15 ημέρες μετά την πρωτοχρονιά και τα επιδημιολογικά στοιχεία βαίνουν μειούμενα. Πρέπει να βγάλουμε ατμό από την κατσαρόλα, να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Ελπίδα όλων είναι βεβαίως το εμβόλιο. Το θέμα είναι η μάχη με το χρόνο. Κι όταν θα έχουμε εμβόλιο στα φαρμακεία, τότε θα έχουμε κερδίσει τη μάχη».

Μοιράσου το άρθρο: