«Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να πρέπει να αποφανθεί το ΣτΕ με το πιστόλι στον κρόταφο για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη, ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Σωτηρέλλης συνέχισε εξηγώντας ότι και ο ίδιος εξεπλάγη με την ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, αν και οι συνθήκες, όπως είπε ο καθηγητής, είναι πολύ δύσκολες και το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται συνολικά ανώριμο στο να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης και εν τέλει της Δημοκρατίας.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου επισήμανε ακόμα ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπως ο αριθμός των αδειών, η διαδικασία χορήγησης αλλά και ο ίδιος ο διαγωνισμός ως προς τα συνταγματικά του στοιχεία. Και ακριβώς γι αυτό, ο κ. Σωτηρέλλης πρότεινε ως μόνη λύση την συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και τη σύγκληση του ΕΣΡ, το οποίο να επικυρώσει το διαγωνισμό εκ των υστέρων.

Επιπλέον ο κ. Σωτηρέλλης εκτίμησε ότι οι δικαστές του αρμοδίου οργάνου, στην ουσία ζητούν χρόνο μήπως και υπάρξει κάποια πολιτική συναίνεση που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο, προβλέποντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: