«Η ασφάλεια με δημοκρατία και η αστυνόμευση με δικαιώματα είναι μια δύσκολη εξίσωση, που σήμερα η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί, σε κάθε περίπτωση η επίθεση με τσιμεντόλιθους σε βάρος των αστυνομικών είναι απολύτως καταδικαστέα» υπογράμμισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη , μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη αναφορικά για τις πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων και στις επισημάνσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη στην ΕΡΤ.

«O ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίστηκε ποτέ τη θέση ότι η κατάληψη είναι δικαίωμα και εκκενώσεις έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι με όρους θεάματος και την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων», είπε .

Σημείωσε ότι η ΝΔ καλλιέργησε το μύθο ότι το έγκλημα ήταν σε έξαρση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφηνε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και σήμερα η πραγματικότητα τους διαψεύδει

Επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να συκοφαντήσει όχι μόνο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες.

«Στην πραγματικότητα σήμερα το έγκλημα έχει φουντώσει κάτι που αποδεικνύεται και από την συγκέντρωση πολιτών στα Εξάρχεια και τις καταγγελίες που κάνουν και αυτό είναι κάτι που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, γιατί «ο σχεδιασμός του υπουργείου έχει προσανατολιστεί στα Εξάρχεια, όπως ειπώθηκε και στους πολίτες των Εξαρχείων ότι η αστυνομία έχει ως προτεραιότητα «πρώτα το πολιτικό έγκλημα και μετά το ποινικό».

Αναφερόμενη στη Λιβύη και στη Διάσκεψη στο Βερολίνο την Κυριακή η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριά ευθύνη για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση άσκησε δυναμική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη το 2018 στο Παλέρμο της Ιταλίας, ενώ η ΝΔ σήμερα, κατόπιν 7 μηνών διακυβέρνησης εξακολουθεί, όποτε βρίσκεται σε αμηχανία και αδυναμία, να πετάει τις ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους επικοινωνίας, όπως κάνει σήμερα η ΝΔ, βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα.

«Σήμερα η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα τι ενέργειες έκανε για να συμμετάσχει η χώρα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη και συνολικά γιατί η θέση της χώρας υποχωρεί διεθνώς, γιατί ακολουθεί μια παθητική εξωτερική πολιτική ».

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση: ενεργεί με άξονα το εθνικό συμφέρον και όχι το μικροπολιτικό. Όπως ακριβώς έκανε όταν εργάστηκε για την συμφωνία των Πρεσπών (την οποία τότε η ΝΔ λοιδορούσε με ακραίο λαϊκισμό), έτσι και τώρα, θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την απλή αναλογική γιατί εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών και ανταποκρίνεται στην σύγχρονη ανάγκη δημιουργίας συγκλήσεων και συναινέσεων ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «όταν η ΝΔ αναφέρεται σε σταθερότητα εννοεί μονοκομματική κυβέρνηση που είναι μια αντίληψη που έχει ξεπεραστεί και ανήκει στο παρελθόν»

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: