Στην πρόθεση της Γαλλίας να στείλει φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ αναφέρθηκε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στην ΕΡΤ, έπειτα από τις σχετικές αποκαλύψεις που έκανε χθες ο υπουργός Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι σε αντίστοιχη κίνηση θα προχωρήσει και η Ιταλία.

Ο κ. Προδρόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ανησυχητικές τις επιλογές κλιμάκωσης της Τουρκίας. δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ρητά την πληροφορία λέγοντας πως αυτές οι δράσεις δεν αναγγέλονται με  τυμπανοκρουσίες, ωστόσο τόνισε πως η συνεργασία με τη Γαλλία είναι πολύ στενή και διαρκής.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε μεγαλόστομες αναγγελίες. Είναι γνωστό, ότι κράτη έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα στην περιοχή, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά και οι ΗΠΑ, που όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Πομπέο ‘δεν σκοπεύουν να αφήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα έρμαιο στις ορέξεις τρίτων’. Το ενεργειακό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να έχουμε συμπαράσταση, αλλά και την ενότητα συμφερόντων που θα μπορεί να ενισχύσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από τον περασμένο Ιούνιο που έδιναν κατεύθυνση για εξέταση συγκεκριμένων μέτρων αντίδρασης. Περιμένουμε την αντίδραση των εταίρων μέσω αλληλεγγύης και αναμένουμε να είναι αποτρεπτική για τα σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή» σημείωσε.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: