Νέα εμπλοκή στο θέμα της κατασκευής κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, ένα 24ωρο μετά την συμφωνία υπουργείου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για ολιγοήμερο πάγωμα στην εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και έναρξη διαλόγου.  Με ανάρτηση νωρίτερα σήμερα, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ματαίωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Νότη Μηταράκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλλαγή στάσης αναφορικά με την επανέναρξη του διαλόγου για τη δημιουργία δομών στα νησιά.

Ειδικότερα, ο κ. Μουτζούρης υποστηρίζει ότι είχε συμφωνηθεί ο διάλογος για τις νέες δομές να ξεκινήσει από μηδενική βάση και ότι η κυβέρνηση δεν το πράττει.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:  «Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να «παγώσουν» τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι «υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές». ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της. Ας μην περιμένει αδίκως!».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του περιφερειάρχη κυβερνητικές πηγές σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Δώσαμε μία εβδομάδα για προτάσεις στην τοπική κοινωνία. Και περιμένουμε αυτό το διάστημα να μας υποδείξουν τις προτάσεις τους. Από τη Δευτέρα, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, τα έργα θα γίνουν κανονικά».

Αύριο βράδυ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μεταβαίνει στην Γερμανία όπου θα συζητήσει μεταξύ άλλων τις προτεινόμενες αλλαγές στο άσυλο (κοινό ευρωπαϊκό άσυλο) με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χόρστ Ζέεχοφερ.

Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να «παγώσουν» τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μουτζούρης στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: