Τα βραβευθέντα μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Πορτογαλία, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος «Ο μεγάλος κίνδυνος, μέσω ιδίως του Διαδικτύου σήμερα, είναι ο μαθητής να συσσωρεύει πληροφορία και να μένει σ’ αυτήν. Να μην αμφισβητεί αυτό το οποίο έχει μάθει, να μην μετατρέπει -για να το πω απλά- την πληροφορία σε γνώση και την γνώση σ’ Επιστήμη. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά -κι εσείς είστε οι καταλληλότεροι για να τους το μεταλαμπαδεύσετε- ότι ιδίως στις Θετικές Επιστήμες, το μεγάλο ζήτημα δεν είναι να επιβεβαιώνεις αυτά τα οποία έχεις μάθει, όσο να βλέπεις αν υπάρχει λάθος».

Επίσης  συνεχάρη τα μέλη της αποστολής, γιατί μέσα από αυτή την Πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την διδασκαλία τους, προσελκύουν στον χώρο των Φυσικών Επιστημών νέους ανθρώπους και τους ανοίγουν τους ορίζοντες για να καταλάβουν ποια είναι η αξία των Φυσικών Επιστημών, ανοίγοντάς τους δρόμους για το μέλλον.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: