Υποχωρητική τακτική έναντι του Ερντογάν και του ΝΑΤΟ καταλογίζει στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους.
Λίγη ώρα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατελήφθη από απόλυτο πανικό και άρχισε τις σπασμωδικές κινήσεις.

Όπως τόνισε: «Ελληνικές «πηγές» εναντίον ελληνικών «πηγών», λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο…
Διερωτώμαι, είναι αυτή εικόνα σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης που χειρίζεται τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα»;

Για μια ακόμα κίνηση πολιτικής ανωριμότητας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Λίγες ώρες πριν από μια σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα, συνάντηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πετάξει πάλι λάσπη. Μόνον αυτό ξέρει να κάνει. Γιατί τόσος είναι.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

H  πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το πρόβλημα, όπως και η προηγούμενη. Και ακούγοντας τις δηλώσεις του ΠΘ σήμερα αισθάνομαι ότι επιχειρούν να το υποβαθμίσουν.

Καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα δεν μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση, τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως σημειώνει, η στάση «Ποντίου Πιλάτου» του ΓΓ του ΝΑΤΟ, αλλά και του Αμερικανού Πρέσβη, που ταυτίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας με αυτά των ΗΠΑ σε σχέση με την Τουρκία, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μόνοι είμαστε, δεν μπορούμε ζητάμε βοήθεια και να επικαλούμαστε συμμάχους που έχουν αντικρουόμενα από εμάς συμφέροντα, είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Το ΜΕΡΑ25 έκανε λόγο για θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού ως απόρροια της υπακοής ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στους ισχυρούς.

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: