Τη Μαδρίτη επισκέπτεται η πρόεδρος του Κιματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ΡΕS), στο οποίο θα αποφασιστεί το πρόγραμμα-μανισφέστο για τις ευρωεκλογές, ενώ θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα των προεκλογικών εκδηλώσεων σε κάθε χώρα. Στο χώρο της κεντροαριστεράς πάντως μία νέα κίνηση αναμένεται να παρουσιαστεί τη Δευτέρα με το όνομα «Γέφυρα».
Στις συζητήσεις για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων παρενέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι «το ΚΙΝ.ΑΛ δεν είναι αρκετά Σοσιαλδημοκρατικό».

Παρών θα είναι ο υποψήφιος για τη προεδρία της Κομισιόν, νυν αντιπρόεδρός της, Φρανς Τίμμερμανς, με τον οποίο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα συναντηθεί, κατ ιδίαν, ενώ θα μιλήσει για την πρόκληση του μεταναστευτικού και την αδυναμία των ευρωπαϊκών πολιτικών, που εφαρμόζονται, να το αντιμετωπίσουν.

Το ΚΙΝ.ΑΛ δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της 4ης Μαρτίου

Εν τω μεταξύ, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση στη Χαριλάου Τρικούπη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε «ιδιωτικό πάρτυ» την εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου, στην οποία θα παραστούν ο προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μπούλμαν είναι ένας απερχόμενος επικεφαλής της ευρωομάδας κι αυτή η εκδήλωση δεν εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την καμπάνια ενόψει ευρωκλογών του Φρανς Τίμμερμανς, την υποψηφιότητα του οποίου, ως γνωστόν, δεν υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας», ανέφερε. Ο κ. Χρηστίδης.

Η πρωτοβουλία «Γέφυρα»: Καλούνται σε διάλογο όλες οι προοδευτικές δυνάμεις

Στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Polis Art Cafe, αναμένεται να παρουσιαστεί κείμενο – πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που υπογράφουν και υποστηρίζουν ολίτες από διάφορους κοινωνικούς χώρους.

Τους στόχους της «Γέφυρας» θα αναλύσουν ο Σωτήρης Βαλντέν, διδάσκων στο ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, ο Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας LSE, ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, το στέλεχος της κεντροαριστεράς Νίκος Μπίστης, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, ο τέως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Μαρία Ρεπούση και η Φωτεινή Σιάνου, πρώην αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

«Η ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο: