Φωτό Αρχείου:(EUROKINISSI)

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχουν κατατεθεί προς ψήφιση πέντε τροπολογίες .που αφορούν τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καθώς και για έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες σε Περιφερειακές Ενότητες που εντάσσονται σε επιδημιολογικό επίπεδο από «πολύ υψηλό» μέχρι «χαμηλό» και τη σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης κατατέθηκε τροπολογία με κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί την επομένη της απόρριψης, από την πλειοψηφία της Βουλής, της πρότασης δυσπιστίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μετά από 35 ώρες συζήτησης υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, ενώ το ΜΕΡΑ25 είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση. Νωρίτερα πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον πτωχευτικό κώδικα και τα ελληνοτουρκικά, στον απόηχο των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη για τον «εθνικισμό των 12 ναυτικών μιλίων». Ενώ διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: