Στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που πραγματοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο»  ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και ο Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πριν από λίγο μίλησε ο πρωθυπουργός. Παρακολουθήσατε την ομιλία του απευθείας από το ert.gr

«Η πανδημία ανέδειξε την «μικρή Ελλάδα» να ξεχωρίζει ως θετικό παράδειγμα μετά από πολλά χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Tο πρόταγμα της εκβιομηχάνισης για την σχετικά φτωχή Ελλάδα του 1926 έχει μετατραπεί σε επιταγή για την φιλόδοξη Ελλάδα του 2020, τόνισε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι για την κυβέρνηση η αναγέννηση της βιομηχανίας αρχίζει από την θεσμική της αναδιάρθρωση. Οι εξαγωγές μας πρέπει να φθάσουν το ποσοστό των ευρωπαϊκών εξαγωγών, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφερόμενος στο «χτίσιμο της οικονομικής ανάπτυξης, με υπόβαθρο πάντα τις σημαντικές τομές που πρέπει να γίνουν στο επιχειρηματικό τοπίο, με πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις, και με θεμελιώδη αρχή τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών από την πρόσφατη θύελλα του κορονοϊού».

«Το κράτος – το ίδιο αυτό κράτος για το οποίο έχουμε συχνά παράπονα -λειτούργησε συνεκτικά και αποτελεσματικά και έδωσε αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνειας σημείωσε με έμφαση».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται σχέδιο για την επόμενη ημέρα από την πανδημία και όχι μπουλντόζες που περιμένουν δήθεν με τις μηχανές τους αναμμένες.

«Η Ελλάδα μπορεί» τόνισε καταλογίζοντας όμως στην κυβέρνηση ότι δεν έχει πυξίδα, ούτε πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ του ΣΕΒ . Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο  Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.  Νέα μέλη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου εξελέγησαν ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Ανδρέας Σιαμίσιης των Ελληνικών Πετρελαίων και η Ιουλία Τσέτη της Uni Pharma, ενώ πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ο Ευθύμιος Βιδάλης της «Τιτάν«.

 

Μοιράσου το άρθρο: