Η τέως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου θα καταθέσει το απόγευμα στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος» φέρετε να είπε η κυρία Ράικου για τον πρώην Αναπληρωτή Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις που δέχθηκε στο έργο της.

Η Ελένη Ράικου φαίνεται να αναφέρθηκε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε μια προσπάθεια να την πιέσει να ασκήσει διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα.

«Υπουργέ μου εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία» απάντησε στο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κι εκείνος φέρετε να είπε «έχεις και παρέχεις στοιχεία».

Ο πρώην Αναπληρωτής Δικαιοσύνης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένω να δω τι θα πει και σήμερα η κυρία Ράικου και θα πράξω αναλόγως».

Περιμένετε με αγωνία, ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διευκρίνισε πως «ουδεμία αγωνία έχει».

Πάντως στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο τους –αναφέρει η κυρία Ράικου-μόλις του είπε εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής (σ.σ να στέλνει δικογραφίες χωρίς στοιχεία) φαίνεται να της απάντησε ότι « η σχολή που ανήκει δεν θα της βγει σε καλό».

«Θα ‘χει πολύ ενδιαφέρον η μαρτυρία της κυρίας Ράικου» είπε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εν αναμονή της τέως εισαγγελέως κατά της διαφθοράς.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

 

Μοιράσου το άρθρο: