Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με το άρθρο του τοποθετήθηκε ορθώς υποστήριξε ο κ. Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα. Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου κ. Σημίτη δεν υπάρχει κανένας από τη Νέα Δημοκρατία που να έχει αρνηθεί την πραγματικότητα επιβεβαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό και τα όσα περιγράφει.

«Και επειδή πρέπει να μιλάμε πάντα στη βάση της αλήθειας είναι γνωστό το τι έκανε ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπαντρέου ως Υπουργός Εξωτερικών για την Ελλάδα, την Κύπρο, για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό είναι κάτι που σήμερα εγγυάται και τα συμφέροντα της Κύπρου, όπως προφανώς και της Ελλάδας και δυστυχώς μία πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε, διότι τότε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ήταν φοβική μπροστά στις εξελίξεις» σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.

«Η ένταξη της Κύπρου επετεύχθη με την στρατηγική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά έμειναν στη μέση και ενώ το timing υπήρχε και θα μπορούσε πάνω σε αυτό να χτίσει η επόμενη κυβέρνηση και να δημιουργηθεί μία ακόμα καλύτερη συγκυρία για την χώρα και τα συμφέροντα της και τις διαφωνίες της με την Τουρκία, αυτό δεν συνέβη και αυτό είναι κάτι το οποίο αναδείχθηκε ορθώς από τον Κώστα Σημίτη»,  συνεχίζει ο κ. Χρηστίδης.

Ως προς την αντίδραση του κ. Πολάκη για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Φαίνεται ότι πιο πολύ θίχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πολάκης από αυτά τα οποία είπε ο κ. Σημίτης πάρα η Νέα Δημοκρατία. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την επιλογή αθώωσης της περιόδου του Κώστα Καραμανλή και της διακυβέρνησής του. Αυτό το είδαμε με όλες τις επιλογές πολιτικών προσώπων, μην ξεχνάτε ότι και ο κ. Πάνος Καμμένος και πολλές από τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει στην διάρθρωση της κυβέρνησής του και στην διάρθρωση του κράτους ήταν επιλογές της Καραμανλικής περιόδου».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι για τα θέματα που θέτει ο κ. Πολάκης «θα μπορούσε να ρωτήσει για όλα αυτά τα θέματα όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχτισαν τη γέφυρα της σιωπής, τους υπουργούς του κ. Σημίτη που αυτή τη στιγμή είναι στην ίδια παράταξη με τον κ. Πολάκη.»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: