Η πορεία προς τις Ευρωεκλογές αλλά και το ζήτημα των υποψηφιοτήτων σε μεγάλους δήμους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρέθηκαν στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες, παρουσία του πρωθυπουργού. Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις 11:00 π.μ.

Το ζήτημα της υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθηναίων έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και  ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Κλείδωσε» ο Ν. Μπελαβίλας για τον Δήμο Πειραιά

«Δυναμική προσωπικότητα που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις πέραν της Αριστεράς σε έναν μεγάλο Δήμο», χαρακτηρίζεται ο Νίκος Μπελαβίλας που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πειραιά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι αρχιτέκτονας/πολεοδόμος και διδάσκει στο Πολυτεχνείο Αστικό Σχεδιασμό, ενώ είναι πρόεδρος της Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ. Έχει γεννηθεί στο Πασαλιμάνι και αποτελεί από το 1999 ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας».

«Σίγουρα πιστεύουμε ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου, νυν υφυπουργός Εσωτερικών -Μακεδονίας Θράκης- μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο ως υποψήφια και μπορεί να κερδίσει τον δήμο εκπροσωπώντας τις προοδευτικές δυνάμεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχετικά με την υποψηφιότητα που προτίθεται να υποστηρίξει το κόμμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στόχος είναι να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: