Συμβολικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με αίτημα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
«Αφιερώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις Ελληνίδες και στους Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές, γιατρούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού εντός και εκτός Ελλάδας», τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ανάρτησή της στο twitter.

«Νιώθουμε υπερήφανοι και τους ευχαριστούμε», προσθέτει η κ. Σακελλαροπούλου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter «Όλη η Ελλάδα ευγνωμονεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που με αυταπάρνηση δίνει τη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού». «Στους ήρωες πίσω από τις μάσκες: σας ευχαριστούμε για όλα» προσθέτει.

Μήνυμα του Ν. Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

«Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας σήμερα, σε μία επίκαιρη συγκυρία. Μαζί με τις ευχαριστίες μας στους εργαζόμενους στα επαγγέλματα υγείας, για τη μάχη τους κατά του COVID-19, συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στον αγώνα τους, επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μήνυμα της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου

Η σκέψη μας είναι κοντά σε όσους έχουν χτυπηθεί από αυτή την υγειονομική κρίση, σ’ αυτούς που υποφέρουν, τις οικογένειες και τους φίλους αυτών που χάθηκαν ή η ζωή τους άλλαξε δραματικά, αναφέρει με μήνυμα στήριξης προς το υγειονομικό προσωπικό της Ευρώπης, η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους γενναίους εργαζομένους της υγείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον κόσμο ολόκληρο. Σήμερα έχουμε έναν λόγο περισσότερο από ποτέ να τιμήσουμε τα 4,5 εκατομμύρια των νοσηλευτριών και το 1,9 εκατομμύριο των γιατρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη θεραπεία των ασθενών, προσθέτει στο μήνυμά της.

ΣΥΡΙΖΑ: Να προχωρήσει τώρα η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ

«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία, εν μέσω πανδημίας που ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο την τεράστια αξία που έχει ένα ισχυρό δημόσιο συστήματος υγείας για όλους και όλες», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «πλέον όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν στην πράξη ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «κανένα χειροκρότημα και κανένας έπαινος στους εργαζόμενους από μόνα τους, δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα ατομικά μέσα προστασίας που χρειάζονται στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τον ιό» και επαναλαμβάνει ότι: είναι άμεση αναγκαιότητα η αύξηση των διαθέσιμων δημόσιων κλινών ΜΕΘ, με επίταξη των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού και να υπάρξει κεντρική διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων για τον κορονοϊό, με αύξηση των διαθέσιμων διαγνωστικών τεστ, καθώς και ουσιαστική αξιοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Αλ. Τσίπρας: Χθες ήταν ήρωες, σήμερα τους έστειλαν την αστυνομία.

«Χθες ήταν οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό».

Αυτό αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με σχετικό βίντεο από τη σημερινή συγκέντρωση εργαζομένων του νοσοκομείου.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα». «Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ».

Δ. Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην Υγεία

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στις δομές της υγείας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός μας όρθιος, δυνατός απ΄ αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας:

«Γι’ αυτό απαιτούμε:

–Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

–Πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

–Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς μας».

«Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!», κατέληξε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας παρευρέθηκε στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Επισήμανε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει «και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες προστασίας να προβάλλει αυτά τα αιτήματα και να πιέζει για την επίλυσή τους» ενώ κατήγγειλε την «απαράδεκτη στάση», ορισμένων μόνο δημοσιογράφων, ορισμένων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών, που στρέφονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών».

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: