Παγκόσμιας σημασίας γεγονός χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αναφορές του κ. Ομπάμα στο ζήτημα της λιτότητας αλλά και σε ό,τι αφορά το θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, την πρόοδο στην οικονομία και την αναγνώριση των προσπαθειών της Αθήνας στο προσφυγικό.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου», καθώς και ότι «οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση», ενώ στάθηκε στις προτάσεις της Κομισιόν που για πρώτη φορά δείχνουν στην κατεύθυνση μιας επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής για την επόμενη διετία.

«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, και πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως απολύτως ψευδές το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «αν έκλεινε την αξιολόγηση η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα».

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: