Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στο σκάνδαλο Νοβάρτις, είπε πως τον ανησυχεί ότι «η Δικαιοσύνη καθυστερεί να εκκαθαρίσει το σκάνδαλο Νοβάρτις» και τον προβληματίζει πως τα μεγάλα σκάνδαλα «δεν ανακαλύφθηκαν με πρωτοβουλία της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά μας ήρθαν τα στοιχεία από το εξωτερικό». Επιπλέον σημείωσε ότι «δεν είναι συνηθισμένο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να γίνονται φέιγ βολάν κομμάτια δικογραφίας ή να ανταλλάσσουν δικαστικοί επιστολές μέσω των ΜΜΕ». «Οι πολιτικές καραμπόλες που χρησιμοποιούν ως μπαλάκια δικαστές μυρίζουν κομματική και πολιτική σκοπιμότητα» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στάθηκε ιδιαιτέρως στην άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον κ. Τσίπρα σε debate, μεταξύ των δύο, παρόλο που όπως είπε είχε δεσμευθεί γι’ αυτό πριν τις ευρωεκλογές. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για συστηματική αθέτηση υποσχέσεων και είπε πως η μόνη δέσμευση, που θα εφαρμόσει, είναι η μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων και το 1,5 δις τρύπα στα δημόσια έσοδα θα το καλύψει με περικοπές από το κοινωνικό κράτος τη δημόσια Παιδεία, τη δημόσια Υγεία, το ασφαλιστικό και τις αμοιβές των εργαζομένων. «Νοιώθει ότι σ’ ένα τέτοιο διάλογο θα αποκαλυφθεί αυτό που επιμελώς κρύβει: το αντικοινωνικό πρόσωπο και την οπισθοδρόμηση που συνιστά η πολιτική πρόταση της ΝΔ» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα συνεχόμενα fake news, φέρνοντας για παράδειγμα πρωτοσέλιδες αναφορές για πιθανή πίεση της Ελλάδας στο σημερινό Γιούρογκρουπ, στο οποίο όπως είπε η χώρα μας δεν αναφέρεται καν στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων προς συζήτηση. Και σημείωσε πως οργανωμένο αντιΣύριζα μέτωπο, με όπλο την υπερσυγκέντρωση Μέσων σε χέρια οικονομικών ολιγαρχών, ολοφάνερα στηρίζει «με τα μπούνια» ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε για διγλωσσία τα στελέχη και τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Κυριάκος με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια». Θύμισε ποιος χρεωκόπησε τη χώρα κι έφερε τα μνημόνια και την έκρηξη της ανεργίας (ΝΔ και Πασόκ) και τόνισε σκωπτικά, ότι «αυτή η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα» έχει φέρει ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από το μέσο όρο της ευρωζώνης, έχει δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει ισορροπήσει τα δημοσιονομικά μεγέθη κι έχει δημιουργήσει μαξιλάρι αποθεματικών 34 δις.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα στις εθνικές εκλογές θα έχουν αθροιστικά ποσοστό γύρω στο 70% και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερες δεξαμενές για άνοδο, αφού την μεγάλη ζημιά την έκανε η αποχή αριστερών και προοδευτικών ψηφοφόρων. Και κατέληξε παραφράζοντας την ρήση του Γαλιλαίου «και όμως γυρίζει».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: