Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Παναγιωτόπουλο και Τιτίκα Ανουσάκη  δήλωσε: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας και η ΝΔ θα τις χάσει και κυρίως δεν θα καταφέρει να πείσει ότι θέλει να κάνει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να κάνει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει περιγράψει τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του μνημονίου που θα φέρει, είναι ο μοναδικός μαζί με τον φίλο του, τον κ. Βέμπερ -τον ανεκδιήγητο-, οι οποίοι λένε ότι η χώρα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας και αυτά τα λένε για να στρώσουν το έδαφος για ένα σκληρό πρόγραμμα που θα πάρει πίσω τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις αυξήσεις μισθών και θα επαναφέρει τις περικοπές των συντάξεων.

Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με καλά ποσοστά, εκτίμησε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο υπουργός επεσήμανε ότι κάνουν ένα λάθος, να μεροληπτούν δηλαδή προς τη μια μεριά, όλες όμως συμφωνούν ότι υπάρχει επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και η ψαλίδα μειώνεται.

Σε ό,τι αφορά την μείωση πλεονασμάτων που υπόσχεται ο αρχηγός της ΝΔ, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειώσει τα πλεονάσματα ο κ. Μητσοτάκης, διότι ο λαός γνωρίζει ότι δεν έχει στο μυαλό του λιγότερη λιτότητα, αλλά ένα σκληρό μνημόνιο.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι η θεμελίωση και ενίσχυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους και των όρων της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Χρειάζεται μια αριστερή προοδευτική πολιτική για να παραμείνει η χώρα στη διαδικασία της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξη. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι πολίτες θα αποφασίσουν, αν το 2023 η χώρα μας θα έχει ανεργία 7%, ή 27%, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά και αν γίνεται Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι δεν υφίσταται Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάντα -όπως είπε- θα προσπαθούμε να διευρύνουμε το φάσμα στήριξης των προοδευτικών πολιτικών που εφαρμόζουμε.

Για την διαχείριση του θέματος του κ. Πολάκη ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι έγινε μια συστηματική επίθεση εξόντωσης του Παύλου Πολάκη και απεκρύβη από τον δημόσιο διάλογο η ουσία της πολιτικής, την οποία εφαρμόζουμε. Δηλαδή το γεγονός ότι είχε πάει για να εγκαινιάσει ένα νέο μηχάνημα, όταν ξεκίνησε η πρώτη κόντρα με τους δημοσιογράφους και ότι μετά τεχνηέντως πολλοί ασχολήθηκαν με το νόμιμο δάνειο που πήρε, αντί να μιλούν για τα τερατώδη σκάνδαλα που υπήρχαν στο χώρο της υγείας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μοιράσου το άρθρο: