Ας το ξανασκεφτούν όσοι μιλούσαν για αντισυνταγματικότητα, υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς για την κριτική που δέχθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σημερινή ανακοίνωση θα πρέπει να κάνει όσους μιλούσαν χαιρέκακα για κατάρρευση του νόμου 4339 και για αντισυνταγματικότητα στο σύνολο του να το ξανασκεφθούν. Να το ξανασκεφθούν όσοι έλεγαν ότι δεν χρειάζεται αδειοδότηση και «όλα βαίνουν  καλώς» ή ότι δεν χρειάζεται τίμημα, υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη όσοι με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους έφεραν την κατάσταση σε τέτοιο σημείο ώστε δεν  είχε καταβληθεί τίμημα για τις άδειες για 28 ολόκληρα χρόνια. Αυτή την πραγματικότητα επιβεβαιώνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση από το ΕΣΡ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ερωτηθείς αν θα είναι 4 μόνο οι τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι θα καταλήξουμε στον τελικό αριθμό μετά από διαβούλευση και με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ όπως ψηφίσαμε στη Βουλή πρόσφατα.

Κυβέρνηση, κόμματα και ανεξάρτητη αρχή πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να προχωρήσουμε τάχιστα στη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, υπογράμμισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς τι μέλλει γενέσθαι με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και το Mega Channel, ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι στα θέματα αυτά η κυβέρνηση κινείται με αρχές και υπογράμμισε ότι δεν είμαστε στον καιρό που δίνονταν δάνεια με «αέρα».

Χαρακτήρισε δε, ως ευκταία μια λύση «τύπου Μαρινόπουλου» τονίζοντας ότι συνέχιση της λειτουργίας, χωρίς επενδυτή και «ζεστό χρήμα» δεν μπορεί να υπάρξει είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τις μηνύσεις του Πάνου Καμμένου κατά των δημοσιογράφων Α. Πετρουλάκη και Γ. Κουρτάκη-Π. Τζένου, ο κ. Παππάς είπε ότι κάποια ένδικα μέσα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και ανυπέρβλητα όρια, όπως είναι η προσβολή των συγγενικών προσώπων. Να συμφωνήσουμε ότι αυτά τα όρια δεν μπορεί κανείς να τα υπερβαίνει, κατέληξε ο κ. Παππάς.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση  ο κ. Παππάς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί.

ΣτΕ: Αντισυνταγματική μόνο η διάταξη περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων

Την Παρασκευή δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τις τηλεοπτικές άδειες. Το άρθρο 2 του νόμου κρίθηκε άκυρο, καθώς το Ραδιοτηλεοπτικό έχει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, την αποκλειστική αρμοδιότητα, για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Αίθουσα Σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: