Άλλα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας οδού, το τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο, παραδόθηκαν την Παρασκευή στην κυκλοφορία, παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος εγκαινίασε επίσης τις δυο σήραγγες της παράκαμψης και τη νέα γέφυρα στο Δερβένι.

Πρόκειται για δύο σήραγγες, μήκους 670 και 450 μέτρων έκαστη, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, όπως εξήγησαν στον πρωθυπουργό οι τεχνικοί του έργου, διότι στην απόληξή τους θα περνά κάτω από το δρόμο η σιδηροδρομική γραμμή.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι τα έργα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες σταδιακά θα μπούμε στη λογική των αναλογικών διοδίων.

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της Ιονίας Οδού, με την επιθεώρηση των εργασιών στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας στη Ρίζα Ναυπακτίας.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας, είδε από κοντά το έργο της διάνοιξης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σε όλο το μήκος του έργου, δηλαδή από το Αντίρριο μέχρι και τα Ιωάννινα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους στο εργοτάξιο, όπως επίσης και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Σημειώνεται ότι οι δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας έχουν μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων ανά κλάδο και κατεύθυνση και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2015. Η διάνοιξη ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, και μάλιστα οκτώ μήνες νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, ΕΡΤ1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Μοιράσου το άρθρο: