Μετά και τις τελευταίες εικόνες από συνωστισμό σε τράπεζες, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για λήψη περαιτέρω αυστηρών μέτρων, τονίζοντας ότι τέτοιες καταστάσεις δεν είναι αποδεκτές. Ανοικτό το ενδεχόμενο επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες, άφησε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι «το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε έξι φορές την ημέρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θορυβήθηκε από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την παραλία της Θεσσαλονίκης και αναζητά τρόπους για να επιτευχθεί το ελάχιστο των μετακινήσεων, θέτοντας θέμα χρονικού ορίου στις εξόδους και επιστροφής στο σπίτι σε εύλογο χρόνο.

«Η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πάντως ότι δεν εξετάζεται το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης στις μετακινήσεις.

O κ. Πέτσας επανέλαβε αυτό που είπε χθες και ο κ. Χαρδαλιάς, ότι δηλαδή αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, καθώς οι Έλληνες δεν θα ταξιδέψουν στα χωριά τους για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, ούτε θα κάνουν Ανάσταση στις εκκλησίες, παρά θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους», διευκρινίζοντας ότι «το σούβλισμα του αρνιού δεν θα μπορεί να είναι ούτε ανά οικογένειες στις αυλές».

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ:Δημήτρης Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο: