Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, μετά την ανάρτηση στα social media του γνωστού τραγουδιστή και μέλος του συγκροτήματος «Μέλισσες», Χρήστου Μάστορα, που έθεσε το θέμα των δικαιωμάτων ασφάλισης χιλιάδων ομογενών της Βορείου Ηπείρου.

«Υπάρχει μια αδικία η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσοι ήρθαν στην πατρίδα μας από την Αλβανία, Έλληνες, μέλη της ελληνικής μειονότητας, και στοιχειοθέτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν είχαν τη δυνατότητα εκ των πραγμάτων να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια καθώς το καθεστώς στην Αλβανία κατέρρευσε το 1989 και οι πιο πολλοί ήρθαν στην Ελλάδα από το ’97 και μετά.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που το υπουργείο θα λάβει υπόψη του και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Μια αδικία πολλών ετών σε βάρος των Βορειοηπειρωτών επιτέλους διορθώνεται, ύστερα από παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Βελόπουλος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και αφού του περιέγραψε την «την κατάφωρη αδικία σε βάρος των Βορειοηπειρωτών» του  ζήτησε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού τους προβλήματος.

«Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης συμφώνησε τονίζοντας όπως ο κ. Βελόπουλος έχει δίκιο, ανέφερε πως το πρόβλημα είναι διαχρονικό και πως από αύριο θα αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: