Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την συνθήκη της Λωζάνης πυροδότησαν τα σχόλια και τις δηλώσεις των εκπροσώπων. 

«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε σημερινή ανακοίνωση.

Ο κ. Τζανακόπουλος στη δήλωση του αναφέρει:

«Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια και σαφή θέση της χώρας στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης. Θέση η οποία έχει επαναληφθεί σε όλους τους τόνους, τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών».

«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας. Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η ΝΔ και ο εκπρόσωπος της. Αν κάποιος χρειάζεται να σοβαρευτεί αυτή είναι η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου του στο ίδιο κλίμα» επισημαίνει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει στη δήλωσή του: «Επαναλαμβάνουμε: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση»

Ο Βασίλης Κικίλιας είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twiiter  τα εξής:

«Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε άκουσε, δε διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σχετική είδηση: Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό βιβλίο – Αντιδράσεις (video)

Μοιράσου το άρθρο: