Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα στηρίζει «μια κυβέρνηση, η οποία θα φέρει τον όλεθρο, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, με αφορμή δηλώσεις του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ., Σταμάτη Μαλέλη, περί μη συνεργασίας με μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Εγώ δεν έχω παρά να καλωσορίσω κάθε άποψη η οποία αναδεικνύει την ολέθρια προοπτική ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ, όπως το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι θετικό το γεγονός ότι στελέχη του προοδευτικού φάσματος αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ. Η χώρα χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση», επεσήμανε ο Νίκος Παππάς.

Ο Σταμάτης Μαλέλης σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο News247 είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν θα κρατούσε «ίσες αποστάσεις μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Να πάμε να στηρίξουμε μια κυβέρνηση η οποία θα φέρει τον όλεθρο, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Δεν το κατάλαβα. Σε μια περιφερειακή χώρα της Ευρώπης νεοφιλελεύθερα μέτρα? Εμείς έχουμε συγκεκριμένη ατζέντα, έχουμε προτάσεις. Αν δεν καταφέρουμε να περάσουμε τη δική μας ατζέντα τότε να ξαναπάμε σε εκλογές, δεν κατάλαβα».

Ωστόσο αποστάσεις από τις δηλώσεις Μαλέλη κράτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Κανείς δεν θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Με ερμηνείες και παρερμηνείες επιμέρους αποσπασματικών αναφορών των θέσεων μας δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν το μήνυμα μας που είναι σταθερό, διαυγές αλλά και αδιαπραγμάτευτο», σχολιάσε.

«Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί» αναφέρει σε tweet του ο γραμματέας επικοινωνίας τους ΚΙΝ.ΑΛ. Σταμάτης Μαλέλης, στον απόηχο των χθεσινών του δηλώσεων. «Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Η πόλωση που καλλιεργούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο» προσθέτει.

Ο κ. Μαλέλης σημειώνει ότι τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και καταλήγει λέγοντας «τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους και όχι για την υπέρβαση της κρίσης».

«Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψει άρον άρον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον υπεύθυνο επικοινωνίας του, κ. Μαλέλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία. Μόνο που ο ελληνικός λαός δε θα τους κάνει τη χάρη» ήταν το σχόλιο των κυβερνητικών πηγών.

Τις αντιρρήσεις του για τίς δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

«Ακούω όλη αυτή την ιστορία τουλάχιστον από πέρσι το φθινόπωρο, στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό είναι ένα δίλημμα αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι άκαιρο. Δεν υπάρχει. Το θέμα είναι αν το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διαμορφώσει τον δικό του προγραμματικό λόγο, τη δική του αυτόνομη παρουσία, να είναι μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων, που σε περίπτωση έλλειψης κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, θα πάρει τη διερευνητική εντολή και θα μπορεί να επιβάλει τους δικούς του όρους. Αυτό είναι το ζήτημα. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Από εμάς εξαρτάται να διαμορφώσουμε μια πολιτική αυτόνομης παρουσίας, ενός αυτοδύναμου προγραμματικού λόγου. Και όλα αυτά τα ερωτήματα, όταν θα έρθει η στιγμή, το τονίζω, και αντιστραφούν οι όροι θα απευθύνονται στους άλλους», υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Ν. Παππάς: Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει τον χρόνο κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών (video)

Μοιράσου το άρθρο: