Σχόλια και έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» για το σχέδιο της Ν.Δ για το ασφαλιστικό, το οποίο, με βάση τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του. Οι αποκαλύψεις της «ΑΥΓΗΣ» κάνουν λόγο για κάλυψη του ήμισυ των συντάξιμων αποδοχών της επικουρικής από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ομίλους.

Κ. Μητσοτάκης: Ενοχλούνται που η ΝΔ έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που μιλάει για περικοπή στο μισό των συντάξεων και για επιβολή φόρου στην ενέργεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Δεν ισχύει τίποτα από αυτές τις σαχλαμάρες που διαβάζω. Δεν ξέρουν τι λένε». Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε: «Εγγυόμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Δεν πρόκειται κανείς σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύβεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απέφυγε να μιλήσει για το σχέδιο του σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντήσεις για το ασφαλιστικό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε για μία ακόμη φορά να κρύψει πίσω από γενικόλογες και ανούσιες τοποθετήσεις το σχέδιο της ΝΔ» για το ασφαλιστικό αναφέρει νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλεί να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

«Με τι προτίθεται να αντικαταστήσει το σημερινό ασφαλιστικό, δεδομένης της δήλωσής του ότι σκοπεύει να καταργήσει το ισχύον πλαίσιο;

– Επιμένει στο σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης;

– Εγγυάται και με ποιον τρόπο το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1.230.000 συνταξιούχων;

– Εγγυάται και με ποιον τρόπο τις εισφορές των ασφαλισμένων;

– Ποιο είναι το κόστος του σχεδίου του για τον κρατικό προϋπολογισμό;

– Εξετάζει επιβολή νέων φόρων για να καλύψει το κόστος του σχεδίου του;

– Τι προτίθεται να κάνει με τις κύριες συντάξεις του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης;

– Προτίθεται να κάνει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων;

Αναμένουμε τις απαντήσεις. Υπεκφυγές σε τόσο κρίσιμα ζητήματα δεν νοούνται», υπογραμμίζει εν κατακλείδι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: