Λίγες ώρες μετά την μαραθώνια κατάθεση του στην προανακριτική, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Νοovartis, μίλησε στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η Ελένη Τουλουπάκη του ζήτησε να δώσει ονόματα πολιτικών.

«Η  προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς με προέτρεψε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα στην άτυπη συνάντηση που είχαμε τον Μάο του 2018», ανέφερε ο κ. Φρουζής.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας σε συνέντευξή του στα «Νέα»  δηλώνει ότι διαφωνεί με την θέση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την εξαίρεση των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική και προσθέτει

«Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχε αποφευχθεί όλη αυτή η ένταση και δεν είχε αμφισβητηθεί το στοιχειώδες δικαίωμα της εξαιρέσεως. Δεν μπορεί να είναι κάποιος ταυτόχρονα και μάρτυρας και εισαγγελεύς στην ίδια υπόθεση».

Ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης  επιμένει ότι η Novartis είναι σκάνδαλο και επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχει σκευωρία αλλά τακτική αποπροσανατολισμού».

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος.

«Η υπόθεση Novartis στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια στον Έλληνα φορολογούμενο», σχολίασε από τη Δράμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στοιχείο το οποίο εμπεριέχει «οσμή» σκανδάλου και χρήζει άμεσης απάντησης», χαρακτηρίζει η Ελληνική Λύση το γεγονός ότι «ο έλεγχος που διετάχθη από την κυρία Ράικου, δεν συμπεριελάμβανε άμεσα και την τραπεζική του θυρίδα. Γεγονός αδιανόητο, αφού είναι πάγια τακτική σε διερεύνηση τέτοιων σκανδάλων να ανοίγουν άμεσα οι θυρίδες μαζί και οι τραπεζικοί λογαριασμοί», όπως επισημαίνεται.

«Δεν είναι δουλειά των βουλευτών να ασκούν καθήκοντα ανακριτή», δήλωσε εκ μέρους του Μέρα25 ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Ρεπορτάζ:Διονύσης Μποτώνης

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κ.Φρουζής: Νέες αιχμές κατά Τουλουπάκη στην Προανακριτική (video)

 

Μοιράσου το άρθρο: