Εννέα ημέρες πριν απο την ετυμηγορία της κάλπης, πολιτικοί αρχηγοί και κομματικά επιτελεία ανεβάζουν ταχύτητες καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Ταυτόχρονα ανεβαίνουν και οι τόνοι στην πολιτική σύγκρουση με άξονα των αντιπαραθέσεων τις τελευταίες ημέρες τα εργασιακά και τις συντάξεις.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές κάλπες, ασφαλιστικό και εργασιακά βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής σύγκρουσης του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό, γιατί αν αποκαλύψει το σχέδιό του θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις εκλογές, με τον πρόεδρο της ΝΔ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται.

Με ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός παραπέμπει σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της ΝΔ: «Ο κύριος Μητσοτάκης, ζήτησε να ακούνε οι Έλληνες τον ίδιο, για να εξακριβώσουν τις προθέσεις του. Εδώ, οι προθέσεις του για τις επικουρικές συντάξεις. Είναι η πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ

Από τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο στόχος της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με καλούς μισθούς όπως είπε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην λέει ψέματα: «Αυτό είναι το μήνυμα της τελευταίας εβδομάδας, αρκετά ψέματα έχουν πει οι Συριζαίοι μην τους επιτρέπετε να βάζουν ψέματα στο δικό μας το στόμα. Θελουμε να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Η ευημερία που θα δημιουργήσουμε αφορά όλους, κυρίως τους εργαζόμενους. Να δημιουργήσουμε καλούς μισθούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στο θέμα του ασφαλιστικού καλεί τη ΝΔ και τον πρόεδρος της να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: «Εγγυάται και πώς το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1,25 εκατ. συνταξιούχων; Εγγυάται και πώς τις εισφορές των ασφαλισμένων; Πόσο θα κοστίσει το σχέδιό του στον κρατικό προϋπολογισμό;»

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός μιλώντας στο OPEN άφησε αιχμές για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ και διερωτήθηκε: «Από πού βγαίνουν αυτά τα χρήματα, όταν ένα κόμμα δεν πληρώνει τα δάνειά του;»

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο: