Υψηλοί τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση για την πρωτόδικη καταδίκη στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Γεωργιάδη, για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας στη Μολδαβία.
«Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης, όταν πρόκειται για τους φίλους του, μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια μέχρι και για αυτό το έγκλημα» επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Ιδιαίτερα αιχμηρή και η ανάρτηση του υπουργού ψηφιακής πολιτικής, Νίκου Παππά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Μολδαβία, πριν από περίπου εννέα χρόνια, όπου το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπηρετούσε σε θέση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ελληνική δικαιοσύνη δεν αναγνώρισε στον Νίκο Γεωργιάδη κανένα ελαφρυντικό. Του επέβαλε φυλάκιση 28 μηνών, με αναστολή, για ασέλγεια ανηλίκων και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

«Θεωρώ ότι είναι μία ακόμα μικρή ή μεγάλη -ας κρίνουν μόνοι τους- αυτοκτονία ενός κόμματος, το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει το εσωτερικό του πρόβλημα και στέκεται αλληλέγγυο σε κάτι που είναι απεχθές» τόνισε η Μυρσίνη Ζορμπά στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γεωργιάδης, που παραιτήθηκε από γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας -πριν από τρία χρόνια- όταν δημοσιοποιήθηκαν οι εναντίον του κατηγορίες, κάνει λόγο για μία απόφαση-προϊόν δικαστικής πλάνης.

Για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας προσωπικής υπόθεσης και μάλιστα με χυδαίο τρόπο, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου η ΝΔ σχετικά με την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει χαρακτηριστικά: «Εδώ και δύο μέρες, το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας. Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

«Εδώ έχουμε μόνο πρωτόδικη απόφαση, δεν έχει τελεσιδικήσει και κυρίως δεν επιτρέπεται να δείχνουν ενόχους πριν οι υποθέσεις κλείσουν» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Η υπόθεση αφορά σε διεθνές κύκλωμα trafficking. Σε βίντεο του 2016, η Μολδαβή δικηγόρος των θυμάτων αποκαλύπτει στον Κώστα Αργυρό πώς ο φάκελος μπήκε στο αρχείο το 2010, επειδή ο Νίκος Γεωργιάδης είχε διπλωματική ασυλία και πώς άνοιξε ξανά δύο χρόνια αργότερα.

«Σε αυτή την υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης δεν αναγνωρίστηκε μόνο ως ύποπτος, αλλά ταυτοποιήθηκε κιόλας» σημειώνει η Ναταλία Μπαϊράμ.

Νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε και η παρουσία στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, ως μάρτυρα υπεράσπισης.

Σκευωρία» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης την πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση για τον πρώην σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1 ωστόσο υποστήριξε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε ερώτηση που του έθεσε ο κ. Σκουρλέτης, «αν ο ίδιος θα πήγαινε ως μάρτυρας υπεράσπισης σε περίπτωση παιδεραστίας;» αρχικά δεν απάντησε στην ερώτηση ενώ του έθεσε ξανά το ερώτημα είπε, ότι δεν του έχει γίνει τέτοια πρόταση.

«Πήγε η κυρία Ασημακοπούλου ως προσωπική του φίλη από τα παιδικά της χρόνια, δεν πήγε ως Νέα Δημοκρατία, πήγε ως Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και κατέθεσε για τον χαρακτήρα του» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μοιράσου το άρθρο: