Αντιδράσεις προκάλεσε η αφίσα του Κινήματος Αλλαγής για τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. H αφίσα ακολούθως αντικαταστάθηκε.

Η αρχική αφίσα εικόνιζε μία σφιγμένη γροθιά μαύρου χρώματος σε κόκκινο φόντο, ενώ το υπόλοιπο σχέδιο θύμιζε εργοστάσιο. Με σύνθημα «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή». Η αφίσα προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ώρες αργότερα η αφίσα αντικαταστάθηκε από ένα απλούστερο σχέδιο, που εικονίζει ένα πόντιουμ σε αποχρώσεις του πράσινου, με το ίδιο σήμα και σύνθημα.

Για άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής κάνουν λόγο από τη Χαριλάου Τρικούπη, και τονίζουν ότι αυτή η επίθεση αποκαλύπτει τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους, την αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους.

Για την αντικατάσταση της αφίσας ο Παύλος Χρηστίδης  είπε στον ΣΚΑΪ πως σημασία έχει το κεντρικό μήνυμα και όχι το χρώμα της αφίσας. Επίσης στο ίδο σταθμό ο Αντρέας Λοβέρδος υπογράμμισε πως «δε δείχνει για ΚΙΝ.ΑΛΛ, όταν προσπαθείς να είσαι πολυσυλλεκτικός, ενώ είσαι μικρός (μικρό κόμμα) θα τα έχεις αυτά» είπε και συμπλήρωσε ότι η πρωτη αφίσα του θύμισε αφίσες του ΚΚΕ της δεκαετίας του ΄70 και αρχών της δεκαετίας του ΄80. Γιατί αυτές οι γραμμές πάνω κάτω, αυτό μου θύμισε, εργοστάσιo, είπε ο κ. Λοβέρδος.

 

Ρεπορτάζ: Κώστα Σκουλάς

 

Μοιράσου το άρθρο: