Έγγραφο του FBI, με ημερομηνία 1η Αυγούστου του -17, το οποίο φέρεται να αναφέρει πως στην υπόθεση Novartis, δεν εμπλέκονται ονόματα πολιτικών προσώπων, μόνο γιατρών, κατέθεσε νωρίτερα στην προανακριτική ο αντιεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Αυτό το έγγραφο, φέρεται να λέει ο κ. Αγγελής, απαντούσε σε ερωτήματα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, στην οποία φέρεται να επιρρίπτει την ευθύνη πως δεν  συμπεριέλαβε τα στοιχεία αυτού του εγγράφου στις 10 δικογραφίες, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το Φεβρουάριο του 2018.

Υπενθυμίζεται, ότι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μεταγενέστερο έγγραφο, τον Ιανουάριο του 2018, που αναφέρει πολιτικά πρόσωπα και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Μάλιστα ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής  είχε ενημερωθεί από τον Αμερικανό Πρόξενο για τη μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, κάτι που ο ίδιος ο κύριος Κοντονής διέψευσε με σημερινές του δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο κ. Αγγελής, φέρεται να είπε επίσης, ότι εκείνη την περίοδο συζητούσε με άλλους εισαγγελείς για το θάνατο ενός δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου και φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά «αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο στην πιθανότητα αυτά τα γεγονότα να σχετίζονται με την υπόθεση Novartis».

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Σχετική είδηση: Κατάθεση Ι. Αγγελή στην προανακριτική – Νέα συνεδρίαση την Πέμπτη

Μοιράσου το άρθρο: