Εγκαινιάζεται αυτή την ώρα από τον Πρωθυπουργό η πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σύμπραξη αμερικανικής με ελληνική εταιρεία, με έδρα την Παλλήνη και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής τέτοιου είδους μηχανημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η 1η μονάδα παραγωγής εκτός των συνόρων των ΗΠΑ. Πρόκειται για σύμπραξη αμερικανικής εταιρίας Envipco και ελληνικής εταιρίας Texan. Ένας χώρος που ξεπερνά τις 8.000 τ.μ. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα φτάσει πάνω από 15 δις δολάρια σε βάθος 3ετίας.

Το 1ο έτος αναμένονται 60 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης και πάνω από 180 θέσεις στην 5ετία, ενώ οι εξαγωγές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρωθυπουργό, το οποίο υποδέχθηκαν μαθητές της 6ης τάξης του 11ου Δημοτικού Πειραιά. «Από εσάς θα ξεκινήσει η αλλαγή», είπε στους μικρούς μαθητές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τα παιδιά του μίλησαν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που τρέχει στο σχολείο τους.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του σημείωσε ότι η κυκλική οικονομία αποτελεί μονόδρομο.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στροφή όπως είπε στη βιώσιμη ανάπτυξη, στις αλλαγές που προωθούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στο νέο επενδυτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με τις μειώσεις φόρων και το νέο αναπτυξιακό νόμο που έχει στόχο, όπως επεσήμανε, να καταστήσει τη χώρα διεθνή επενδυτικό προορισμό.

Το παρών έδωσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιτ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυκλική οικονομία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις και αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση των σχέσων της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο: