Την απόφαση να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα έλαβε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Η απόφαση αυτή συνάντησε την αντίδραση της προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου η οποία αργότερα κατά την έναρξη της ολομέλειας και αφού διεξήγαγε ψηφοφορία για την έγκριση της απόφασης της Διάσκεψης ευχήθηκε «η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο» και κάλεσε τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, υπό τα χειροκροτήματα πολλών βουλευτών.

Η πρόταση αυτή τέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και υποστηρίχθηκε με 10 ψήφους. Επτά ψήφισαν κατά και δύο παρών(οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ) οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τις ίδιες απαράδεκτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν εκτός από τον κ. Φίλη, οι βουλευτές από την ΝΔ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Ζερδελής είχε εισηγηθεί να αρχίσει αύριο το πρωί η συζήτηση του νομοσχεδίου ωστόσο η πρόταση αυτή είχε μόνο την θετική ψήφο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το ΚΚΕ όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης, θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία και επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Μοιράσου το άρθρο: