Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών - AP Photo/Pavel Golovkin

Νότα προς τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα επέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, ως «απάντηση» στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών πριν από μερικές εβδομάδες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Sputnik οι ρωσικές αρχές προχωρούν στις απελάσεις Ελλήνων διπλωματών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προχωρήσει σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών και είχε απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο, έπειτα από στοιχεία που περιήλθαν στην αντίληψη των αρχών για απόπειρες αλίευσης – διακίνησης πληροφοριών και εμπλοκή σε μείζονα θέματα και συγκεκριμένα στην υποκίνηση διαδηλώσεων για το ζήτημα της συμφωνίας στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο Έλληνας πρέσβης είχε κληθεί και στις 20 Ιουλίου από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε εξηγήσεις για τις «αντι-ρωσικές» δηλώσεις από πλευράς της Ελλάδας.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Tass

Μοιράσου το άρθρο: