Προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστον οι παραβάτες στους περιορισμούς των μετακινήσεων, εξετάζεται άμεσα μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων, όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Στέλιος Πέτσας, άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα. Η αυστηροποίηση γίνεται για τους λίγους που δεν συμμορφώνονται, τόνισε.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις είναι κάτι που εξετάζουμε μέσα στα επόμενα δύο τρία 24ωρα. Αν είναι να γίνει, θα γίνει τώρα. Υπάρχει κατάχρηση από λίγους. Κάνουμε συνεχώς έκκληση σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, να μη θέτουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους επαγγελματίες που εργάζονται για να τους εξυπηρετήσουν, ούτε φυσικά το σύστημα υγείας».

Όσον αφορά στις μετακινήσεις του Πάσχα και τα διόδια ο κ. Πέτσας τόνισε πως «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε και να ν’ αποφασίσουμε ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Θα μείνουμε μακριά από συνήθειες, έθιμα και παραδόσεις μας, για να είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί.», ενώ προειδοποίησε : «Από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός στις μετακινήσεις δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση. Δεν επιτρέπεται αυτή η μετακίνηση. Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια θα γίνει και αυτό.» Ταυτόχρονα όμως ενημέρωσε πως «Εξετάζουμε τα μέτρα κορύφωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξετάζουμε όμως ταυτόχρονα και μέτρα σταδιακής αποκλιμάκωσης»

Όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, γιατί έχει μια τρομερή δυναμική. Έχει πολύ φθηνά περιουσιακά στοιχεία και έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες του παρελθόντος. Άρα αυτή τη στιγμή έχει ένα υπόβαθρο: Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που επιτρέπουν σημαντικές επενδύσεις και σοβαρή πορεία ανάκαμψης. Τι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το διάστημα; Εφόσον έχουμε μπροστά μας μια υγειονομική κρίση, δηλαδή ένα παροδικό φαινόμενο, θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε και οι επιπτώσεις στην οικονομία να είναι παροδικές.»

Μοιράσου το άρθρο: